Abu vyrai buvo sulaikyti įtariant „klaidinamos informacijos apie susirgimą [užsikrėtus] koronavirusu platinimu“, sakė Almatos srities policijos atstovas Sergei Neznayevas.

„Jie kažką kažkur nugirdo ir pradėjo platinti šią informaciją“ per susirašinėjimo platformą „WhatsApp“, naujienų agentūrai AFP sakė S. Neznayevas.

Pasak policijos atstovo, atliekant tyrimą šie gandai buvo „patikrinti ir paneigti“.

Kazachstano baudžiamasis kodeksas už klaidinamos informacijos skleidimą numato iki vienerių metų įkalinimo.

Ši Centrinės Azijos valstybė yra viena iš virtinės šalių, suvaržiusių žmonių iš Kinijos atvykimą dėl naujojo koronaviruso protrūkio, gruodį prasidėjusio vidurio Kinijos mieste Uhane ir išplitusio Azijoje bei kituose žemynuose.

Kazachstanas trečiadienį paskelbė, kad vizos Kinijos piliečiams laikinai nebus išduodamo, taip pat pažadėjo artimiausiomis dienomis apriboti pagrindinius susisiekimo maršrutus.

Pačiame Kazachstane užsikrėtimo naujuoju virusu atvejų iki šiol nebuvo užfiksuota.

Tačiau su Kinija besiribojančiose Centrinės Azijos valstybėse, kurioms Pekinas yra svarbus skolintojas, pasklido gandų apie menamą užkrato išplitimą.

Tadžikistane, taip pat besiribojančiame su Kinija, oro bendrovė „Somon Air“ paneigė gandą, esą per vieną jos skrydžių mirė keleivis, užsikrėtęs šiuo virusu.

Kinijoje koronaviruso protrūkis jau nusinešė mažiausiai 170 žmonių gyvybių. Pasaulyje šiuo virusu užsikrėtė daugiau kaip 7 000 žmonių.