Šio šiaurės rytinio regiono kelių direkcija informavo, kad buvo užblokuota maždaug 20 kelių, įskaitant Ispaniją ir Prancūziją jungiantį greitkelį A7, Madridą ir Barseloną jungiančią magistralę A2 ir pagrindinius įvažiavimus į Katalonijos sostinę.

Protestuotojai taip pat sutrikdė traukinių eismą dviejose geležinkelių linijose, pranešė Ispanijos geležinkelių tinklo operatorė.

Vienos dienos trukmės streiką surengė už nepriklausomybę pasisakanti nedidelė profesinė sąjunga „Intersindical CSC“. Akcijos dalyviai protestuoja prieš Madride įsikūrusio Aukščiausiojo Teismo sprendimą praėjusią savaitę pradėti nagrinėti 12 separatistų lyderių iškeltas bylas.

Šią profesinę sąjungą palaiko separatistinės partijos ir asociacijos, bet neremia kitos didesnės profsąjungos.

Tuo metu Katalonijos darbdavių asociacija pasmerkė streiką kaip politiškai motyvuotą.

Regiono separatistų vadovaujama vyriausybė išreiškė solidarumą su streiko dalyviais ir atšaukė visus ketvirtadienį planuotus renginius.

Teismas atidžiai stebint Ispanijai ir kitoms šalims vasario 12 dieną pradėjo nagrinėti baudžiamąsias bylas, iškeltas 12 katalonų separatistų lyderių ir aktyvistų, iš kurių devyni kaltinami maištu.

Jie teisiami už tai, kad nepaisydami Aukščiausiojo Teismo draudimo ragino 2017 metų spalį surengti referendumą dėl nepriklausomybės ir spalio 27 dieną paskelbė neilgai gyvavusią nepriklausomybės deklaraciją.

Tarp kaltinamųjų nėra į Belgiją pabėgusio Katalonijos eksprezidento Carleso Puigdemonto, nes Ispanija neteisia už akių sunkiais nusikaltimais įtariamų asmenų.