Su teroristais siejami įtariamieji taip pat įtariami vagystėmis, narkotikų kontrabanda ir kitais nusikaltimais, pranešė regiono policija.

Nuo vidurdienio vykstančioje operacijoje dalyvauja daugiau nei 100 agentų, informavo policijos atstovė.

Pasak pareigūnės, atsisakiusios viešinti vardą pagal įprastinę jos tarnybos praktiką, Barselonoje ir miesto apylinkėse buvo patikrintos šešios vietos.

Katalonijos regiono saugumo ministras Miquelis Buchas nurodė, kad dauguma areštų buvo įvykdyta regiono sostinės centrinėje dalyje, tačiau dalis asmenų buvo suimti netoliese esančioje Igvaladoje.

Penki suimtieji, įtariami ekstremistų kuopelės nariai, yra kilę iš Alžyro, sakė M. Buchas žurnalistams.

„Jie buvo pasiryžę įvykdyti išpuolį, bet jų pajėgumai buvo nepakankami“, – pridūrė jis.

Suimti įtariamuosius nurodė tyrimą atliekantis teisėjas Manuelis Garcia-Castellonas iš Ispanijos Nacionalinio Teismo, vadovaujančio su terorizmo grėsme susijusiems tyrimams, pažymėjo policija. Vėliau šią savaitę jis turėtų apklausti suimtuosius, pranešė teismo atstovas naujienų agentūrai „The Associated Press“.

Pietų Ispanijos Malagos mieste antradienį pareigūnai suėmė 27 metų marokietį, policijos siejamą su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“. Įtariama, kad suimtasis reiškė savo ekstremistines pažiūras ir demonstravo ištikimybę minėtai ekstremistų grupuotei keliose paskyrose socialiniuose tinkluose.