Ne mažiau pavojinga skaityti Joanne Rowling knygas apie Harį Poterį, tvirtina 86 m. kunigas, dabar esantis Tarptautinės egzorcistų organizacijos garbės prezidentu. Jis įkūrė šią organizaciją 1990 m.

Beje, mėgstamiausias egzorcisto filmas yra 1973 m. siaubo klasika „Egzorcistas“.

Anot kunigo, knygos apie Harį Poterį neatrodo žalingos, bet iš tiesų skatina vaikus tikėti juodąja magija ir burtais.

„Praktikuoti jogą – šėtoniškas (užsiėmimas), ji veda į blogį, kaip ir knygų apie Harį Poterį skaitymas“, – dėstė jis Italijos Umbrijos regione vykusiame kino festivalyje, į kurį jį pakvietė pristatyti filmą „Apeigos“. Filmas – apie egzorcizmą, jame jėzuitų kunigą vaidina Anthony Hopkinsas.

„Knygose apie Harį Poterį velnias klastingai prisidengęs magiškomis galiomis, kerais ir užkeikimais“, – negailėjo aštrių replikų kunigas, kuris 1986 m. buvo paskirtas vyriausiuoju egzorcistu Romoje.

„Šėtonas visada pasislėpęs, jis labiausiai trokšta, kad netikėtume jo egzistavimu. Jis ištyrinėja kiekvieno polinkį į gėrį ir į blogį, o tada ima gundyti“, – aiškino kunigas. Dvi knygas apie egzorcizmą parašęs tėvas Amorthas tvirtina, kad mokslui taip ir nepavyko paaiškinti blogio.

Vieno mokslininko teigimu, kunigo pažiūros gali atrodyti ekstremalios, tačiau jos atspindi popiežiaus Benedikto XVI įspėjimus, kai jis dar buvo kardinolas Josephas Ratzingeris. 1999 m. tada būsimas popiežiaus Pauliaus įpėdinis išleido dokumentą, kuriame įspėjo Romos katalikus apie jogos, dzenbudizmo, meditacijos ir kitų rytietiškų praktikų pavojus.