Anot ekspertų, dėl interneto informacijos apie šėtono garbinimą ir okultizmą galima gauti daug lengviau nei bet kada anksčiau, teigia ekspertai.

Egzorcizmas yra šią savaitę Romoje įsikūrusiame Vatikano Popiežiškajame universitete Regina Apostolorum vykstančios šešių dienų trukmės konferencijos tema.

„Internetas leidžia daug lengviau nei anksčiau rasti informaciją apie satanizmą”, - teigė universiteto atstovas Carlo Climati, kuris specializuojasi jaunimui satanizmo keliamose grėsmėse.

„Vos per kelias minutes jūs galite susisiekti su satanistų grupuotėmis ir patyrinėti okultizmą. Konferencija nėra apie tai, kaip tapti egzorcistu. Ji yra skirta pasidalinti informaciją apie egzorcizmą, satanizmą ir sektas. Ji yra skirta padėti šeimoms ir kunigams. Ypatingas pavojus yra jauniems žmonėms, kurie patiria sunkumų ar yra emociškai silpni”, - teigė C.Climati.

Pasak eksperto, seminarų tikslas yra „rimtai ir su moksliniu tikslumu” išnagrinėti satanizmo reiškinį, vengiant „paviršutiniško ar jutiminio požiūrio”.

Konferencija Romoje pritraukė daugiau kaip 60 katalikų dvasininkų, taip pat gydytojus, psichologus, psichiatrus, mokytojus ir jaunimo darbuotojus, kurie susirinko aptarti, kaip kovoti su šėtono garbinimo pavojais.

Organizatorių teigimu, pastaraisiais metais satanizmo pagyvėjimas buvo pavojingai nepakankamai įvertintas.

„Yra pagyvėjimas”, - teigė Gabriele Nanni, buvęs egzorcistas ir vienas iš konferencijos pranešėjų.

Teoriškai bet kuris dvasininkas gali išvaryti piktąsias dvasias - atlikti apeigas, kurių metu yra kalbamos maldos, siekiant išvaryti šėtoną iš tariamai apsėsto asmens.

Vis dėlto, prieš 3 metus Vatikano atstovai teigė, kad kunigai, jei įtaria, kad vieną iš jų parapijiečių reikia apvalyti nuo blogio, turėtų kviestis profesionalius egzorcistus.

Egzorcistą reiktų kviestis, kai „yra vidinis įsitikinimas, kad asmuo yra apsėstas”, teigia tėvas Nanni, Vatikano Šventųjų reikalų kongregacijos narys.

Apie tai, jog žmogus yra apsėstas, gali byloti esminiai ir nerimą keliantys pokyčiai asmens elgesyje ir balse arba netikėtas sugebėjimas kalbėti svetimomis kalbomis bei absurdiški svaičiojimai.