Pasak jo, Pakistano kariai įsiveržė į Indijos teritoriją, kur ir įvyko susirėmimas.

Indų patrulis "pastebėjo kažką įtartina, ir tada kilo susišaudymas su Pakistano kariais", - sakė agentūrai AFP telefonu R.Kalia, nurodydamas, kad incidentas įvyko apie vidurdienį (8 val. 30 min. Lietuvos laiku).

"Mes praradome du karius, kurių vienas buvo bjauriai sudarkytas", - pridūrė jis, nesileisdamas į detales.

"Įsiveržėliai buvo reguliarių (Pakistano) pajėgų kariai; jie buvo atsidūrę mūsų teritorijoje iki 400-500 metrų nuo sienos", - sakė R.Kalia, pažymėdamas, kad incidentas įvyko Mendharo sektoriuje, 173 kilometrai keliu į vakarus nuo Džamu miesto.

Islamabade Pakistano armijos atstovas neigė "Indijos kaltinimus apie neišprovokuotą šaudymą".

Sekmadienį, Pakistanas pranešė, jog indų kariai kirto vadinamąją Kontrolės liniją ir atakavo Pakistano karių postą, kuriame vienas pakistanietis buvo nukautas, dar vienas sužeistas. Todėl buvo pareikštas oficialus protestas Indijai.

Indija neigė, jog jos kariai kirto šią liniją, ir nurodė, kad indai iš smulkiųjų šaunamųjų ginklų atsakė į Pakistano minosvaidžių ugnį, kurios sviedinys pataikė į vieną kaimo namą.

Indijos URM atstovas sakė, jog indų pajėgos sekmadienį surengė "kontroliuojamą atkirtį" po "neišprovokuoto šaudymo", per kurį buvo apgriautas namas.