Kaip rašo lifeslittlemysteries.com, daugelis analitikų sutaria, kad didžiausias pasaulyje yra Tokijas su 35,2 mln. gyventojų (pvz., tiek žmonių gyvena visoje Kalifornijos valstijoje), nors miesto plotas tėra toks kaip Niujorko metropolio teritorija. Tiesa, tankiausiai apgyvendintoje dalyje gyvena apie 8 mln. žmonių. Tokijo prefektūroje yra dar 23 administraciniai rajonai (kuriuos būtų galima laikyti atskirais miestais).

Tokijuje viename kvadratiniame kilometre gyvena apie 14 400 žmonių. Tankiausiai gyvenamame mieste Indijoje – Čenai gyvena 26 903 žmonės kvadratiniame kilometre, antroje ir trečioje vietoje – Kalkuta ir Mumbajus. Šie miestai mažesni, bet labai tankiai apgyvendinti.

Kartais didžiausiu miestu pasaulyje laikomas Kinijos Čongkingo miestas su 30 mln. gyventojų, tačiau analitikų teigimu, daugelis Čongkingo gyventojų iš tiesų yra žemdirbiai, gyvenantys kaimo vietovėse. Konkurentai Čongkingui – sparčiai besiplečiantys Šanchajus ir Mumbajus su didėjančia populiacija.

2011 m. Jungtinių Tautų ataskaitoje apie pasaulio urbanizaciją rašoma, kad tarp 2011 ir 2050 m. pasaulio populiacija turėtų padidėti 2,3 mlrd. ir pasiekti 9,3 mlrd. Prognozuojama, kad miestų gyventojų padaugės 2,6 mlrd. Analitikų prognozėmis, per ateinančius keturis dešimtmečius gyventojų iš esmės daugės miestuose, o kaimo vietovėse jų gali netgi sumažėti.