Istoriniai rūmai, dabar garsėjantys prieštaringa reputacija - Tautų evangelizavimo kongregacijos būstinė. Ši kongregacija buvo įsteigta dar 1622 metais ir vykdo misionierių misijas. Skelbiama, kad pastate gyvena apie 15 kunigų.

Impozantiškame pastate taip pat veikia ir „Europa Multiclub“ sporto salė ir pirčių kompleksas. Savo svetainėje internete sporto klubas skelbiasi esą „geriausias homoseksualams skirtas pirčių kompleksas visoje Italijoje“.

Vatikanas už 20 butų minėtame pastate 2008 metais sumokėjo įspūdingą sumą pinigų, pirmadienio numerio pirmajame puslapyje skelbia Italijos dienraštis „La Repubblica“.

Skelbiama, kad 2008 metų gegužės 30-ąją dieną minėtąsias patalpas už 9 milijonus eurų (31 mln. Lt) įsigijo viena nekilnojamojo turto bendrovė, kuri vėliau jas perpardavė Vatikanui jau už 20 mln. eurų (69 mln. Lt) (užsidirbo nei daug, nei mažai – 11 mln. eurų (38 mln. Lt)), skelbia dienraštis.

Kodėl už patalpas Vatikanas sumokėjo tokią didelę sumą pinigų, dienraštis spėlioti nedrįsta, tačiau jokių užuominų, jog sandoris galėjo būti neteisėtas, nepateikia.

Viename iš Vatikano įsigytų butų skandalingai pagarsėjusiame pastate gyvena kardinolas Ivanas Diasas, Tautų evangelizavimo kongregacijos prefektas emeritas.

Kardinolas, kuris pagal tautybę yra indas, dalyvaus konklavoje, rinksiančioje naują popiežių. Jis yra Mumbajaus arkivyskupas emeritas, Vatikane dirbęs diplomatinį darbą, praeityje užėmęs įtakingus postus Skandinavijoje, Madagaskare ir Mauricijuje.

Visai netoliese jo buto ir kitų patalpų, kur gyvena apie 15 dvasininkų, veikia ir homoseksualams skirtas pirčių kompleksas-klubas.

Vatikanas situacijos kol kas nekomentuoja.