Į naujienų agentūros AP fotografo darytą nuotrauką atkreipė dėmesį ukrainietis Aleksejus Golobuckis. Jis išpublikavo nuotrauką savo „Telegram“ kanale ir pajuokavo, kad ji iliustruoja tikrą Rusijos lyderio ūgį.

„Realus V. Putino ūgis, jei fotografuoja ne Kremliaus fotografai“, – prie nuotraukos parašė A. Golobuckis.

Nuotraukoje įamžinta akimirka, kai V. Putinas sveikindamasis spaudžia ranką JAV prezidentui Donaldui Trumpui. Pastarasis su kitais valstybių vadovais stovi ant paaukštinimo, o Rusijos lyderis – žemiau.

V. Putinas ėjo palei pasaulio lyderius ir ištiesė ranką D. Trumpui.

Pamatę nuotrauką internete, daugelis skaitytojų ėmė šaipytis iš V. Putino – minėti jo žemą ūgį ir menką autoritetą pasaulyje, kurį simboliškai demonstruoja nuotrauka.

„Šiandien Paryžiuje nykštukui leido paspausti ranką D. Trumpui“, „Dieve, kiek slaptos vilties šiose prašančiose akyse, kai pamatė minioje pažįstamą vyresnių klasių mokinį“, – išsijuosę komentavo interneto skaitytojai.

Socialiniuose tinkluose netrukus pasirodė Helsinkyje vykusio D. Trumpo ir V. Putino susitikimo nuotraukos montažas. Nuotraukoje – po susitikimo į žurnalistų klausimus atsakinėjantys JAV ir Rusijos vadovai. Tačiau V. Putinas – vos matomas.

DELFI primena, kad ironiškos internautų reakcijos sulaukė ir D. Trumpo nuotraukos, kuriose jis užfiksuotas plačiai besišypsantis per Pirmojo pasaulinio karo pabaigos šimtmečio minėjimą Paryžiuje, kai pamatė ateinantį V. Putiną.