Apklausą atliko "Public Policy Polling", kuri akį traukiančiomis frazėmis klausė JAV rinkėjų apie sąmokslo teorijas. Paaiškėjo, kad 13 proc. respondentų mano, kad B. Obama "yra Antikristas", dar 13 proc. "nėra įsitikinę", bet to neatmeta. Apie 73 proc. apklaustųjų galėjo tiesiai atsakyti nemanantys, kad B. Obama yra Antikristas.

Taip pat paaiškėjo, kad 37 proc. amerikiečių pasaulio klimato šilimą laiko apgaule, o 12 proc. nėra įsitikinę, ar tai tiesa. Tik 51 proc. amerikiečių sutinka su dauguma mokslininkų ir nemano, kad klimato šilimas yra apgavystė. Apklausa taip pat atskleidė, kad 28 proc. tiki grėsmingu pasauliniu "Naujosios pasaulio tvarkos" sąmokslu, kurio tikslas - valdyti pasaulį autoritariniu režimu. Dar 52 proc. nėra tuo įsitikinę ir tik 46 proc. mano, kad šis sąmokslas neegzistuoja.

Labiau pamišusias teorijas atmetė didelė apklaustųjų dauguma. Pavyzdžiui, tik 7 proc. apklaustų amerikiečių mano, kad žmonių nusileidimas Mėnulyje buvo suklastotas, 14 proc. tiki sniego žmogaus egzistavimu ir 4 proc. pritarė teiginiui, kad "formą keičiantys ropliai ateiviai valdo mūsų pasaulį įgaudami žmonių išvaizdą".

Be to, 5 proc. tiki, kad Paulas McCartney žuvo automobilio avarijoje 1966 metais ir buvo pakeistas antrininku, kad „Beatles“ galėtų tęsti savo muzikinę karjerą, ir 11 proc. mano, kad JAV vyriausybė tyčia leido įvykti 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuoliams.

Apklausos tikslas buvo išsiaiškinti, ar rinkėjų politiniai įsitikinimai yra susiję su tikėjimu sąmokslo teorijomis. Paaiškėjo, kad ir šiais klausimais rinkėjų nuomonės yra pasiskirsčiusios pagal politines pažiūras.

Pavyzdžiui, su teiginiu, kad pasaulio klimato šilimas yra apgavystė, sutiko apie 58 proc. respublikonų, o 77 proc. demokratų tam prieštaravo. 20 proc. respublikonų mano, kad B. Obama yra Antikristas, su tuo sutinka tik 13 proc. nepriklausomų rinkėjų ir vos 6 proc. demokratų.