Labiausiai neraminantis gaisras šiaurės vakarų Sieros de Kulebros kalnų grandinėje jau sunaikino daugiau nei 25 tūkst. hektarų miško, pranešė regiono vyriausybė.

Gaisrus trečiadienį sukėlė „sausa audra“ vadinamas reiškinys. Pasak ugniagesių, vėsesnė naktinė temperatūra padėjo jiems pasiekti laimėjimų kovoje su liepsnomis.

Maždaug dviejų dešimčių kaimų gyventojams, kurie buvo evakuoti iš savo namų, sekmadienio rytą buvo leista grįžti namo, pranešė vietos pareigūnai.

Ispanijos tarnybos kovoja su miškų gaisrais

Jie pridūrė, kad vėl atidaryti keli keliai, o greitųjų geležinkelių jungtis tarp Madrido ir šiaurės vakarinio Galisijos regiono, kuri šeštadienį buvo uždaryta dėl gaisrų, vėl atidaryta.

Kitose Ispanijos dalyse taip pat kilo mažesnio masto miškų gaisrų. Gaisrų kilo šiaurės vakarų Katalonijos ir šiauriniame Navaros regionuose – vienoje iš nedaugelio Ispanijos vietovių, kur sekmadienį temperatūra išliko neįprastai aukšta.

Navaros regiono pareigūnai paragino gyventojus vengti „bereikalingų kelionių“, kad ugniagesiams būtų palikti laisvi keliai.

„Mūsų laukia labai sunkios kelios valandos“, – žurnalistams teigė Navaros vidaus reikalų ministerijos direktorė Amparo Lopez Antelo.

Ji pridūrė, kad kovai su gaisru trukdė aukšta temperatūra ir pietinių vėjų gūsiai, kurių greitis siekė daugiau nei 30 kilometrų per valandą.

Visą savaitę daugelyje miestų ir kitų rajonų buvo fiksuojama daugiau nei 40 laipsnių pagal Celsijų temperatūra, tačiau sekmadienį didžiojoje šalies dalyje temperatūra šiek tiek nukrito.

Prognozuojama, kad termometrų stulpeliai sekmadienį Madride pasieks 29 laipsnius šilumos, o Samoros provincijoje, kur yra Siera de Kulebros kalnynas, – 25 laipsnius šilumos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją