Maskvoje veikiančio motociklininkų klubo „Nakties vilkai“ (Nočnyje volki) lyderis, artimas V. Putino žmogus, pramogų verslo atstovas Aleksandras Zaldostanovas (pravarde Chirurgas) skelbia, jog klubo nariai nusprendė prisijungti prie bendruomenės „Slovjansko pulkas“ (Slavianskij polk), kurią subūrė žurnalistas Vladislavas Šuryginas, norėdamas pareikšti paramą Donbase veikiantiems prorusiškai nusiteikusiems teroristams, skelbia ru.oxu.az.

Kaip skelbia žurnalistai, tokia informacija pateikiama Chirurgo nufilmuotame kreipimesi, kuris svetainėje „YouTube“ buvo patalpintas liepos 14 dieną.

„Šiandien atskiras „Nakties vilkų“ batalionas prisijungė prie „Slovjansko pulko“. Už Stalingradą! Už Donbasą! Už mūsų Rusiją!“ - entuziastingai kalbėjo Chirurgas.

Kaip teigia V. Šuryginas, dalis „Nakties vilkų“ Donecko ir Luhansko srityse jau kovoja prieš Ukrainą. „Nemažai baikerių jau kovoja kartu su Luhansko ir Donecko gynėjais“, - tvirtina žurnalistas.

V. Putino angelai iš paties pragaro – „Nakties vilkai“

Itin patriotiškai nusiteikę augaloti vyrukai, apsižergę plieninius žirgus – vieni iš aršiausių Rusijos ir jos prezidento gynėjų. Didžiausiam Rusijos baikerių klubui „Nakties vilkai“ iš viso priklauso daugiau nei 5 tūkst. narių, rašo „The Telegraph“.

Baikeriai įsitikinę: „Ten, kur galima sutikti „Nakties vilkų“, yra Rusija“. Ir jokių išimčių. Baikerių klubas pradėjo kurtis dar Perestroikos metais, XX amžiaus 9-ąjį dešimtmetį – tuo metu jiems svarbiausi buvo rokas ir motociklai. Ir šiandien klubo nariai tvirtina atmetantys bet kokius įstatymus – tiek rašytus, tiek nerašytus. Nepripažįsta ir jokių politinių ar religinių judėjimų.

Dėl šios priežasties labai keista, jog Rusijos prezidentas V. Putinas taip artimai bičiuliaujasi su „Nakties vilkų“ lyderiu A. Zaldostanovu, pramintu Chirurgu.

Tiesą sakant, V. Putino ryšiai su klubu tokie artimi, jog per klaidą Rusijos prezidentas kaip jo narys buvo įtrauktas į Suomijos pareigūnų parengtą juodąjį sąrašą ir neįleistas į šalį. Vėliau Suomijos pareigūnai aiškino padarę apmaudžią klaidą ir draudimą nedelsiant panaikino.

Pirmasis V. Putino ir „Nakties vilkų“ sutikimas vyko 2009 metais – dauguma žmonių pažintį vertino kritiškai, tiesiog kaip dar vieną viešųjų ryšių triuką, skirtą pabrėžti Rusijos prezidento vyriškumą. Panašu, jog šį kartą žinovai suklydo – V. Putino ir baikerių santykiai atrodo nuoširdūs.

Kartą V. Putinas net keturias valandas pavėlavo į susitikimą su tuometiniu Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi, nes kartu su Chirurgu apžiūrinėjo Krymą.

2013 metais V. Putinas A. Zaldostanovui už „aktyvią veiklą patriotiniame jaunimo auklėjime“ skyrė garbingą apdovanojimą. Mainais pagrindinis „Nakties vilkas“ pašlovino prezidentą dėl jo pastangų „atkurti Rusijos didybę“.

2011 metais odiniais drabužiais pasipuošęs Rusijos prezidentas lydėjo „Nakties vilkų“ koloną į Novosibirske vykusį baikerių šou.

„Nakties vilkų“ renginiai ir bendri pasivažinėjimai Rytų Europoje rimtai vertinami kaip dar vienas Rusijos stiprybės įrodymas.

Po merginų grupės „Pussy Riot“ Maskvos katedroje surengtų pankroko mišių, „Nakties vilkai“ patys pasiūlė saugoti stačiatikių maldos namus nuo „chuliganų išpuolių“.

Baikerių klubo politiniai ryšiai ne kartą tapo susirėmimų su kitomis motociklų entuziastų bendruomenėmis priežastimi.

Vienas iš „Nakties vilkų“ 2013 metų lapkritį buvo nušautas per konfliktą su baikeriais, priklausančiais klubui „Trys keliai“. „Trijų kelių“ lyderis Jevgenijus Vorobjovas sako, jog susišaudymas prasidėjo po klubo sprendimo nutraukti ryšius su „Nakties vilkais“ – kitaip tariant, iškeisti ryšius su jais į bendradarbiavimą su JAV veikiančiu baikerių klubu „Bandidos“. Jis pridūrė, jog „Nakties vilkai“ tapo pernelyg politizuoti.