Įtariamasis anksčiau tarnavo Irake, tačiau dėl potrauminio streso buvo perkeltas atgal į JAV. Nepatvirtintais JAV spaudos duomenimis, šaulys buvo 34 metų Ivanas Lopezas.

Tai yra ne pirmas kartas, kai kariai arba anksčiau kariuomenėje tarnavę asmenys tampa žudikais. Jų motyvas dažnai lieka neaiškus. Agentūra dpa primena kai kuriuos panašius atvejus:

2012 metų gegužę buvęs jūrų pėstininkas ir buvęs neonacis JAV Arizonos valstijoje nušovė keturis žmones, tarp jų - vienerių metukų mergaitę. Tada jis nukreipė ginklą į save. 39 metų vyro motyvai nežinomi. Jis buvo subūręs ginkluotą būrį, kuris savo jėgomis ieškojo narkotikų kontrabandininkų.

2011-ųjų spalį JAV karinis teismas kalėjimo iki gyvos galvos bausmę skyrė amerikiečių kareiviui, kuris sukurstė kelis kolegas Afganistane žudyti civilius. Teismo įsitikinimu, jie žudė grynai dėl pramogos ir aukų kūnų dalis pasilikdavo kaip trofėjus.

2009 metų lapkritį prieš planuojamą misiją Irake musulmonas JAV karininkas didžiausioje JAV karinių pajėgų bazėje Fort Hude Teksase pradėjo šaudyti aplink save. Tada buvo nužudyta 13 žmonių, 42 - sužeisti. Po kelis kartus atidėto teismo proceso kariuomenės psichiatrui, neslėpusiam simpatijų islamistų teroristinėmis grupiotėms, skirta mirties bausmė.

2002-ųjų spalį mįslingų žmogžudysčių serija tris savaites kėlė baimę žmonėms JAV sostinės Vašingtono regione. Prie degalinių ir prekybos centrų skirtingomis dienomis snaiperis sušaudė dešimt žmonių. Dėl nužudymų buvo suimtas 42 metų Persijos įlankos karo veteranas. Jis nuteistas mirti, 2009 metų spalį mirties bausmė įvykdyta. Vyro 17 metų pagalbininkas už grotų praleis visą gyvenimą.

2001 metų lapkritį JAV kareivinėse Vokietijos Manheimo mieste amerikiečių kareivis nušovė kolegą. Dar trys kariai buvo sužeisti.

1990-ųjų spalį amerikiečių kareivis Erlangene (Vokietija) nušovė JAV kareivinių virtuvės šefą. Tada jis dar sužeidė vieną kolegą ir paleido kulką sau į galvą.