Paryčiais Charkive nugriaudėjo dar penki sprogimai. Charkivo meras Igoris Terekhovas pranešė, kad maždaug pusę penkių ryto prieš miestą buvo surengtos dar penkios raketų atakos.

„04:32, pirmasis, o paskui dar mažiausiai keturi raketų smūgiai į Charkivą“, – savo „Telegram“ kanale rašė I. Terekhovas. – „Skrido“ į Slobodskajos ir Kholodnogorskio rajonus. Vienoje iš vietų, kur pataikė raketos, kilo gaisras.“

Charkivo regioninės administracijos vadovas Olegas Sinegubovas pranešė, kad ketvirtadienį paryčiais Rusijos kariuomenė raketomis atakavo dar vienus nakvynės namus Charkivo Slobodos rajone. „Kol kas yra 18 sužeistųjų, du iš jų vaikai. Vienas žmogus buvo nužudytas“, – teigė O. Sinegubovas.

Pasak Ukrainos valdžios, trečiadienio vakarą Rusijos kariai smogė nakvynės namams Saltovskio gyvenamajame rajone, per kurį žuvo septyni žmonės, 17 buvo sužeisti.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pasmerkė šį „niekingą ir cinišką“ Rusijos smūgį. Ukrainos lyderis sakė, kad per išpuolį, kuris, pasak jo, „neturėjo jokio pateisinimo ir rodo agresoriaus bejėgiškumą“, buvo „visiškai sunaikintas“ bendrabutis.

„Mes neatleisime, mes atkeršysime“, – sakė V. Zelenskis platformoje „Telegram“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)