Jungtinių Valstijų prezidentas perspėja Rusijos prezidentą nebeeskaluoti karo Ukrainoje. Kalbėdamas televizijai CBS, Joe Bidenas sako, kad Kremliui panaudojus cheminius ar branduolinius ginklus gresia rimtos pasekmės.

Tuo metu Vladimiras Putinas vakar pareiškė, kad Rusija karo neskuba užbaigti. Jo teigimu, puolimas Donbase nesustos ir esą nėra svarstoma apie jokius planų pakeitimus.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pažadėjo patraukti atsakomybėn asmenis, atsakingus už žiaurumus Iziumo mieste.

„Aš griežčiausiai smerkiu žiaurumus, įvykdytus Iziume Rusijos okupacijos metu. Atsakingi asmenys turės atsakyti už savo veiksmus. Nėra taikos be teisingumo“, – sakė E. Macronas.

Į kraupias žinias sureagavo ir JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas, kuris pareiškė, kad pranešimai apie masinius kapus turėtų sustiprinti paramą kovojančiai Ukrainai.

„Pranešimai apie masines 440 vyrų, moterų ir vaikų kapavietes Iziumo mieste yra siaubingi ir turėtų atgaivinti mūsų paramą drąsiems ukrainiečiams, kurie siekia išlaisvinti savo gimtąją šalį. Mes stovime Ukrainos pusėje, kad prisiimtume atsakomybę“, – savo socialiniame tinkle „Twitter“ rašė A.Blinkenas.

Kaip praneša Pentagonas, Ukraina per 2 mėnesius gaus pirmąsias dvi NASAMS oro gynybos sistemas, tai skelbia „Kyiv Independent“.

„Šios oro gynybos sistemos padės Ukrainai apsisaugoti nuo oro grėsmių, ypač nuo lėktuvų, dronų ir sparnuotųjų raketų“, – sakė Pentagono generalinis sekretorius spaudai Patrickas Ryderis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės