Prezidentas sakė, kad nėra kitos išeities, kaip tik grąžinti Krymą Ukrainai. „Reikia deokupuoti teritorijas. Gali atsitikti, kad Krymas bus grąžintas diplomatinėmis priemonėmis. Taip gali nutikti. Ir, žinoma, žmonės Ukrainoje, labiau palaikytų diplomatinį šio klausimo sprendimo būdą“, – sakė V. Zelenskis.

Tačiau jis pažymėjo, kad detalių atskleisti negali.

„Koks žmonių ratas diskutuos šiuo klausimu? Kada tai bus? Kol kas negaliu pasakyti“, – sakė prezidentas.

Savo vakariniame pranešime Ukrainos prezidentas kalbėjo:

„Deportacijos. Miestai ir kaimai sudeginti, visiškai sugriauti – po rašizmo neliko nieko gyvo. Raketų teroras. Masinės kapavietės. Kankinimai. Žiaurus dar gyvų žmonių kankinimas. Ir begalinė neslepiama neapykanta, su kuria jie pateisina šį karą, kurį patys pradėjo.“

Pasak Jungtinės Karalystės žvalgybos, Ukrainos pajėgoms priartėjus prie Luhansko srities, Rusija šios teritorijos lengvai neatiduos. Tačiau ir galimybe okupantams išsaugoti užimtą teritoriją abejojama – dėl tikėtino karių rezervo ir kovinės dvasios trūkumo.

TATENA pranešė, kad Ukrainos atominė elektrinė vėl prijungta prie šalies energetinės sistemos.

Ukrainos pajėgos tęsia kontrpuolimą Rytų Ukrainoje ir vis labiau spaudžia Rusijos pozicijas bei logistikos linijas rytinėje Charkivo, šiaurinėje Luhansko ir rytinėje Donecko srityse.

ISW (Karo studijų institutas) pateikia naujausią žemėlapį, kuriame užfiksuota ukrainiečių ir rusų kontroliuojama teritorija:


Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino Rusijos oro gynybos sistemas

Ukrainos raketos ir sunkioji artilerija pataikė į daugiau nei 20 priešo taikinių, skelbia naujienų agentūra UNIAN. Ukrainos aviacija atakavo penkiolika Rusijos užgrobtų zonų, nuo Goptovkos iki Pravdino, taip pat atrėmė aštuonias rusų karių atakas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės