Prezidento patarėjas Oleksijus Arestovyčius, anksčiau kalbėdamas per vieną interviu, transliuotą per platformą „YouTube“, patvirtino, kad susitikimas vyksta „dabar. Kalbasi su prezidentu. Galbūt jie galės padėti“, Ukrainai jau du mėnesius kovojant su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis.

Sekmadienį Ukrainoje prasidėjo jau 60-oji Rusijos sukelto karo diena. Ir nors savaitgalį ukrainiečiai ragino skelbti paliaubas dėl stačiatikių Velykų, tačiau rusai ne tik nesutiko to padaryti, bet dar aktyviau atakavo įvairius Ukrainos regionus.

Šeštadienį nuo Rusijos pajėgų raketų atakų smarkiai nukentėjo Odesa. Pranešama, jog per išpuolį žuvo žmonės, tarp kurių – ir 3 mėnesių kūdikis, sužeista 18 žmonių. Iš griuvėsių išgelbėti 2 žmonės, evakuoti 86.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienio vakarą pranešė, kad išpuolio aukų skaičius išaugo iki aštuonių.

Rusijos kariai šeštadienį raketomis apšaudė ir Charkive esančią „Uragan“ gamyklą, iš dalies ją apgriaudami.

Kaip pranešama, po artilerijos apšaudymo, įvykusio Charkive, buvo sužeisti trys policijos pareigūnai ir civilė moteris.

Ukrainos Luhansko srityje taip pat tęsiasi prieš atakus. Šeštadienį per artilerijos smūgį žuvo du civiliai.

Rusijos kariai ir bando šturmuoti Mariupolyje esančią „Azovstal“ gamyklą ir ten atnaujino oro antskrydžius, nors dar prieš kelias dienas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas esą nurodė nutraukti šios gamyklos nebeatakuoti.

Po visų šių atakų Ukrainos prezidentas V. Zelenskis šeštadienį vėl paragino su juo susitikti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, siekiant „užbaigti karą“.

„Manau, kad tas, kas pradėjo šį karą, sugebės jį ir užbaigti“, – sakė V. Zelenskis per spaudos konferenciją, surengtą metro stotyje Ukrainos sostinės centre.

Ukrainiečių lyderis pridūrė, kad „nebijotų susitikti“ su V. Putinu, jei toks susitikimas padėtų pasiekti taikos susitarimą tarp Maskvos ir Kyjivo.

Be to, sekmadienį Kyjive lankysis JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas ir Pentagono vadovas Lloydas Austinas.

Tai bus pirmasis oficialus JAV vyriausybės pareigūnų vizitas Ukrainoje nuo invazijos pradžios vasario 24 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)