„Bachmuto kryptimi mūsų kariai perėjo iš gynybos į puolimą. Pastarąją dieną įvairiuose Bachmuto krypties sektoriuose veržėmės nuo 200 iki 1100 metrų. Priešas šia kryptimi perėjo į gynybą, bandydamas išlaikyti užimtas pozicijas. Dabar priešas telkia savo rezervus šia kryptimi iš gilumos, kad galėtų gintis“, – sakė ji.

Antradienio vakarą savo vaizdo įraše Volodymyras Zelenskis sakė esantis dėkingas visiems padedantiems žmonėms iš Ukrainos pietinių regionų, užtvindytų Rusijos teroristinio išpuolio.

„Visų lygių vyriausybė daro viską, kad išgelbėtų žmones ir aprūpintų geriamuoju vandeniu tuos, kurie jį gavo iš Kachovkos rezervuaro. Kryvyj Rihas ir visa Dniepropetrovsko sritis, miestai ir kaimai Chersono, Mykolajivo ir Zaporižios regionuose – kad ir kaip būtų sunku, mes turime padėti žmonėms“, – kalbėjo jis.

Antradienio Rusijos išpuolį prieš Kavhovkos hidroelektrinę V. Zelenskis pavadino ekocidu.

Jis taip pat pridūrė, kad reikia sustabdyti Rusijos blogį, ir visi kiti pasaulio teroristai turi matyti, kad už terorą pasaulis baudžia.

Britų žvalgyba praneša, kad Kachovkos hidroelektrinės sunaikinimas gali sukelti dar daugiau potvynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)