„Žlugus pirminiam žaibo karo planui, Rusijos kariuomenė perėjo prie plano „B“. Šiame plane numatoma sukelti humanitarinę katastrofą visoje Ukrainoje ir sunaikinti mano šalies žemės ūkio potencialą siekiant įbauginti Ukrainos politinę vadovybę ir tautą bei priversti jas kapituliuoti“, – sakė diplomatas.

Anot S. Kislicos, Kremliaus „įrankių rinkinys platus ir nepaprastai žiaurus, jis apima tyčinį gyvenamųjų rajonų ir kritinės infrastruktūros griovimą, visos šalies apšaudymą raketomis, miestų apgultį, terorą prieš taikius gyventojus, jų grobimą ir žudymą“.

O Pentagonas pabrėžia, kad nereikėtų apgaudinėti „savęs Rusijos pareiškimais“ dėl kariuomenės išvedimo. Nors per dieną nuo Kyjivo pasitraukė nedidelis Rusijos karių skaičius, tačiau, pasak JAV gynybos departamento, to negalima pavadinti deeskalavimu.

Pasak Pentagono atstovo Johno Kirby, Rusija perskirsto karius puolimui vykdyti kitose Ukrainos dalyse.

„Manome, kad tai yra perkėlimas, o ne tikras pasitraukimas, ir kad visi turime būti pasirengę dideliam puolimui į kitas Ukrainos teritorijas. Tai nereiškia, kad grėsmė Kyjivui baigėsi. Niekas neturėtų būti apgautas Kremliaus naujausių pareiškimų, kad jie staiga sumažina karines atakas netoli Kyjivo. Arba – kad ketina išvesti visas savo pajėgas“, – sakė J. Kirby.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės