Artimiausiomis savaitėmis Rusijos puolimas veikiausiai sustos, nepriklausomai nuo to, ar agresorės pajėgoms pavyks užgrobti Sjeverodonecko-Lysičiansko rajoną. Tai teigiama birželio 23 dieną Amerikos karo studijų institutui (ISW) įvertinus situaciją Ukrainos rytuose, praneša „Ukrinform“.

Panašu, kad tai leidžia Ukrainos pajėgoms pradėti „atsargius kontrpuolimus“, savo išvadose teigė ISW.

„Kremliaus ideologinė fiksacija dėl Sjeverodornecko užgrobimo, taip pat „Azovstal“ apgultis akivaizdžiai pagaliau pakenks Rusijos galimybėms žengti į priekį Ukrainoje“, – sakė instituto ekspertai.

Remiantis jų skaičiavimais, Sjeverodonecko praradimas, jei taip nutiktų, būtų laikinas teritorijos praradimas Ukrainai, tačiau mūšis už miestą nebus lemiama Rusijos pergalė.

Pažymima, kad per pastarąsias kelias dienas Rusijos pajėgos pasiekė didelę sėkmę Sjeverodonecko - Lysyčiakansko srityje. Tuo pačiu metu Ukrainos kariai daugiausia pasiekė savo tikslą, sulėtindami ir išnaudodami Rusijos kariuomenę.

Kelias savaites Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo įtraukti daug Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų personalo, ginklų ir įrangos šioje srityje, o tai sumažino bendrus Rusijos pajėgų pajėgumus, neleido jiems sutelkti dėmesio į pelningesnes puolimo sritis.

Kaip pranešė „Ukrinform“, ketvirtadienį Sjeverodonecko kryptimi rusai užėmė kelias gyvenvietes.

Ukrainą ketvirtadienio vakarą pasiekė ir ilgai laukta žinia – Europos Vadovų taryba jai suteikė kandidatės į ES statusą.

„Nuoširdžiai sveikinu ES vadovų sprendimą suteikti Ukrainai kandidatės statusą. Tai unikalus ir istorinis Ukrainos ir ES santykių momentas“, – teigė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Jis pabrėžė, kad Ukrainos ateitis yra ES.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)