Valstybės vadovas tai pasakė vakariniame kreipimesi į ukrainiečius, kuris buvo paviešintas socialiniame tinkle „Facebook“.

„Per okupacijos metus Rusija Krymą pavertė dideliu kariniu kalėjimu. Jo aukomis tapo dešimtys tūkstančių žmonių. Krymas tapo tramplinu smūgiams prieš laisvą mūsų šalies teritoriją“, – sakė prezidentas.

Tuo metu prezidento biuro vadovas Andrijus Jermakas interviu televizijos kanalui NHK pareiškė, kad Ukraina kare su Rusija niekada nedarys nuolaidų, susijusių su šalies nepriklausomybe ir teritorijos vientisumu.

„Šiame kare mes niekada nedarysime nuolaidų savo nepriklausomybės, teritorijos vientisumo ir suvereniteto požiūriu“, - sakė jis.

Anot A. Jermako, keli artimiausi mėnesiai bus lemiami Ukrainos kariuomenei mūšio lauke. Jo manymu, užsitęsęs konfliktas suteiktų pranašumą Rusijos armijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)