Apie tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinis žvalgybos direktoratas. „Sprogimas Džankojaus mieste, laikinai okupuoto Krymo šiaurėje, sunaikino Rusijos kruizines raketas „Kalibr“, kai jos buvo gabenamos geležinkeliu. Paslaptingas sprogimas tęsia Rusijos demilitarizacijos procesą ir ruošia Ukrainos Krymo pusiasalį deokupacijai“, – sakoma pranešime.

Žvalgyba priminė, kad kalbama apie raketas, skirtas paleisti iš Rusijos Juodosios jūros laivyno paviršinių laivų.

UNIAN pranešė, kad naktį į antradienį Džankojaus mieste buvo girdėti sprogimai ir šaudymai. Vietos gyventojai sakė, kad dalyje miesto dingo elektra.

Socialiniuose tinkluose pasirodė daug vaizdo įrašų, kuriuose buvo galima girdėti sprogimus. Rusijos propagandistai paskelbė apie Ukrainos dronų ataką.

Maskvos paskirtas Krymo vadovas Sergejus Aksionovas sakė, kad mieste dirbo Rusijos oro gynyba. Pasak jo, dronų nuolaužos apgadino namą ir parduotuvę, vienas žmogus buvo sužeistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)