Jei dabar galime kalbėti apie dviejų savaičių pertraukas tarp smūgių, tai po kurio laiko tai bus vidutiniškai trys savaitės, „FreeDom“ eteryje sakė karinis apžvalgininkas Aleksandras Kovalenko.

„Kad tokie smūgiai turėtų kokį nors poveikį, jiems reikia oro gynybos proveržio elemento. Priešlėktuvinės gynybos proveržį lemia didelis paleistų raketinių ginklų skaičius...“, – sakė ekspertas.

Pasak jo, svarbiausia, kad raketų yra pakankamai, o priešlėktuvinė gynyba negali susidoroti su beveik visais paleidžiamais objektais.

„Tai reiškia, kad per tokį smūgį turėtų būti paleista 70, 80, 90, 100 raketų. Norint sukaupti tokį skaičių, atgaminti, išimti iš saugyklų, susigrąžinti, nusiųsti į aerodromą, padėti ant paleidimo aikštelių – visa tai užtrunka... tam tikrą laiką... jei dabar galime kalbėti apie dviejų savaičių pertraukas tarp smūgių, tai po kurio laiko tai bus vidutiniškai trys savaitės“, – prognozavo jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)