Priešas laukia, kol temperatūra Ukrainoje naktį nukris iki maždaug minus 10 laipsnių, kad sušaltų žmonės, Rusijos žurnalistei Julijai Latyninai sakė Ukrainos prezidento Vladimiro Zelenskio biuro vadovo patarėjas Michailas Podolyakas.

Pasak jo, Rusijos Federacijos planas yra „absoliučiai kanibalistinis“.
„Man atrodo, kad dabar Rusijos taktika šiek tiek pasikeitė – jie laukia didesnių šalčių, grubiai tariant, kad temperatūra naktį nukristų iki 8-10 laipsnių žemiau nulio, ir tada jie nori suduoti jautriausią smūgį Ukrainai“, - sakė patarėjas.

Nuo spalio pradžios Rusija septynis kartus masiškai atakavo Ukrainos energetikos infrastruktūrą raketomis ir bepiločiais orlaiviais.

Paskutinis priešo išpuolis įvyko lapkričio 23 d. – okupantai paleido daugiau nei 70 kruizinių raketų, iš jų 51 buvo pašalinta. Be to, buvo sunaikinti penki dronai.

Raketos pataikė į daugybę energetikos objektų. Dėl priešo atakų daugelyje vietovių žmonės liko be elektros, šilumos ir vandens tiekimo. Vėliau situacija stabilizavosi.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas perspėjo, kad šalis susiduria su nauja priešo ataka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)