„Mes tęsiame savo pasipriešinimą. Agresorius tęsia savo terorą. Mus vėl iš dangaus puola pulkas jų varnų. Per dvi dienas buvo paleista daugiau nei 30 dronų. Mūsų dangaus gynėjai neleido priešo grifams prasiskverbti į šalies vidų ir nuleido 23 „Shahed“, – sakė Zelenskis.

Be to, pasak jo, „Kh-59“ valdomų orlaivių raketos, du „Ka-52“ sraigtasparniai ir „Su-25“ lėktuvas buvo paversti metalo laužu.

„Kartu mes tikrai nukirpsime visų metalinių keistuolių sparnus, nesvarbu, kiek ir iš kur jie skrenda Ukrainos kryptimi. Priešo lėktuvai kris. Priešo sraigtasparniai kris. „Shahedai“ kris. Tik Ukrainos žmonės nekris! Didvyriška tauta, kuri tikrai įeis į pasaulio istoriją“, – sakė V. Zelenskis.

Tuo metu Pentagonas suteiks Ukrainai naują 275 milijonų dolerių vertės karinės pagalbos paketą, skirtą paremti pastangas išstumti Rusijos karius iš svarbiausių rajonų šalies pietuose artėjant žiemai, pranešė JAV žiniasklaida, cituodama šaltinius.

Pareigūnai naujienų agentūrai AP sakė, kad naujajame pakete, kuris bus paskelbtas penktadienį, nėra jokių naujų ginklų – pagalba daugiausia bus siekiama papildyti jau pristatytų ginklų sistemų amuniciją, įskaitant HIMARS raketų sistemas, kurias Ukraina sėkmingai panaudojo savo kontratakoje prieš Rusiją.

Be to, lapkričio pradžioje valstybės planuoja perkelti NASAMS oro gynybos sistemas į Ukrainą. Tai paskelbta per JAV gynybos sekretoriaus Lloydo Austino spaudos konferenciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją