Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, sakydamas naktinį pranešimą, teigė, kad „pagrindinės kovos sritys“, be kita ko, yra Sjeverodoneckas, Lysyčanskas, Bachmutas ir Popasna.

„Kasdien dirbame, kad sustiprintume savo gynybą. Pirmiausia tai yra ginklų tiekimas.

„Kiekvieną dieną artėjame prie to laiko, kai mūsų kariuomenė technologiškai ir ugnies galia pranoks okupantus.

„Žinoma, daug kas priklauso nuo partnerių, nuo jų pasirengimo aprūpinti Ukrainą viskuo, ko reikia laisvei ginti. Ir aš tikiuosi gerų naujienų šiuo klausimu jau kitą savaitę.“

Sjeverodonecke, kur liko apie 15 tūkst. civilių, vietos pareigūnas sakė, kad dėl „nuolatinio apšaudymo“ vis sunkiau patekti į miestą ir iš jo išvykti.

„Evakuacija labai nesaugi, tik pavieniais atvejais mums pavyksta išvesti žmonių. Dabar prioritetas teikiamas sužeistiesiems ir tiems, kuriems reikia rimtos medicininės pagalbos“, – sakė miesto karinės ir civilinės administracijos vadovas Oleksandras Striukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)