Pažymima, kad visoje gynybos zonoje priešas naudoja kovinius lėktuvus, daugkartines raketų sistemas, didelio kalibro pabūklų artileriją, tankus, įvairių sistemų minosvaidžius, smūgiuoja raketomis ir bombomis civilinės infrastruktūros objektus, taikius gyvenamuosius rajonus.

Rusijos kariai apšaudė daugiau nei 40 gyvenviečių Donecko ir Luhansko srityse, sunaikino ir apgadino daugiau nei 30 civilių objektų, įskaitant 13 gyvenamųjų pastatų, keturias gamyklas, tyrimų ir gamybos įstaigą, užsienio kalbų institutą, geležinkelio stotį, muzikos mokyklą, du priešgaisrinius gelbėjimo padalinius, dujotiekio atkarpą, aukštos įtampos elektros liniją, kapines ir nemažai komunalinių bei sandėliavimo patalpų.

Per apšaudymą Donecko srityje žuvo mažiausiai septyni civiliai ir dar septyni buvo sužeisti. Duomenys apie Luhansko sritį tikslinami.

"Ukrainos gynėjai ir Jungtinių pajėgų grupės gynėjai šiandien atrėmė 9 priešo atakas. Kovos su okupantu tęsiasi dar keturiose vietose“, – rašoma pranešime.

Rusijos pajėgos toliau puola Lysyčansko ir Severodonecko miestus Ukrainos rytiniame Luhansko regione, siekdamos atkirsti šią teritoriją nuo likusios Ukrainos dalies, pranešė regiono gubernatorius.

Luhansko gubernatorius Serhijus Haidajus naujienų agentūrai AP sakė, kad Rusijos pajėgos sutelkė dėmesį į greitkelį Lysyčanskas–Bachmutas.

Tai, pasak S. Haidajaus, yra vienintelis kelias, kuriuo galima evakuoti žmones ir pristatyti humanitarinę pagalbą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)