Trečiadienio vakarą Baltieji rūmai skelbia, kad JAV dabar neplanuoja permesti į Rytų Europą papildomos kariuomenės. Taip pat Joe Bideno administracija oficialiai pripažino, kad Rusijos pajėgos Ukrainoje įvykdė karo nusikaltimų.

Rusija trečiadienį pareiškė išsiunčianti JAV diplomatus, atsakydama į Vašingtono žingsnį anksčiau šį mėnesį pašalinti 12 Maskvos atstovų Jungtinėse Tautose, dirbančių JAV.

Ukrainiečiai ir toliau ryžtinai gina savo šalį, o Pentagonas skelbia, kad Ukrainos pajėgos jau ne tik ginasi, bet ir yra požymių, kad pereina į puolimą.

Remiantis naujausia Karo studijų instituto (Institute for the Study of War) ataskaita, Rusijos kariai antradienį nepradėjo didelio puolimo Ukrainoje, tačiau sustiprino savo gynybines pozicijas, skelbė BBC.

Analitinio centro autoriai taip pat tvirtino, kad Rusijos karių vykdomas gyvenamųjų rajonų apšaudymas tęsiasi ir intensyvėja.

Tai patvirtino ir Didžiosios Britanijos gynybos ministerija, kuri, anot BBC, teigė, kad Rusija į savo nesėkmes greičiausiai reaguos vis žiauresnėmis ir prievartinėmis priemonėmis, siekdama tramdyti Ukrainos žmones.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka platformos „Telegram“ kanale įvardijo, kad „naujus „pergalės“ terminus V. Putinas nurodė balandžio 21–gegužės 7 d., būtent šiomis dienomis jis planuoja prispausti Ukrainos valdžią pasirašyti sutikimą, kurį bus galima pateikti kaip kapituliaciją, bei surengti gegužės 9 d. Pergalės dienos paradą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją