Tai praneša „Ukrinform“, remdamasi šio Rusijos regiono gubernatoriumi Viačeslavu Gladkovu.

„Sviediniai pataikė į civilinės pramonės įmonės teritoriją. Preliminariais duomenimis, nukentėjusiųjų nėra: žmones spėjo evakuoti saugiu atstumu. Sudarytas operatyvinis štabas. Ten išvažiavo visos avarinės tarnybos“, - rašo Rusijos pareigūnas socialiniame tinkle.

Savo ruožtu UNIAN praneša, kad Borisovkoje dega naftos bazė. Pasak vietos gyventojų, anksčiau buvo girdėti sprogimai.

Kaip rašo tenykščiai „Telegram“ kanalai, liepsna kyla į 50 metrų aukštį. Ugnis matyti iš už kelių kilometrų nuo naftos bazės.

Taip pat pranešama, kad nuo gaisro naftos bazėje smarkiai nukentėjo Borisovkos tiltų metalo konstrukcijų gamykla. Pasak kai kurių šaltinių, šioje įmonėje buvo gaminamos metalo konstrukcijos Krymo tiltui.

Mariupolyje okupantai rusai ardo sugriautus namus ir kartu su griuvėsiais išveža žuvusių civilių kūnus.

Kaip praneša „Ukrinform“, tai televizijos kanalui FREEDOM pareiškė šio Ukrainos miesto vadovas Vadymas Boičenka.

„Dar kartą noriu priminti, kad Rusija žiauriausią nusikaltimą padarė Mariupolio miesto teritorijoje, sunaikindama 50 proc. būstų fondo. Tai reiškia, kad nebėra 1300 daugiabučių namų. Dabar rusai masiškai šalina karo nusikaltimų pėdsakus“, – sakė jis.

Anot Mariupolio mero, anksčiau ardant griuvėsius iš jų dar buvo ištraukiami žmonių kūnai, o dabar pastatų liekanos išvežamos kartu su palaikais.

„Rusija aktyviai valo karo nusikaltimų pėdsakus, nes supranta, kad artimiausiu metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradės kontrpuolimą ir išvaduos Mariupolį“, – pridūrė V. Boičenka.

Kaip jau buvo pranešta, Rusijos agresija sukėlė Mariupolyje didžiulę humanitarinę katastrofą. Miestas beveik visiškai sugriautas. Šiuo metu Mariupolyje likę apie 100 tūkst. žmonių.

Kovo mėnesį rusai subombardavo miesto dramos teatrą, kur slėpėsi daugiausia moterys ir vaikai. Žuvo šimtai žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės