Anot jų, apie tokią taktiką galima spręsti iš to, kad vasario 1-ąją Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas surengė susitikimą, skirtą aptarti, kaip bus atkuriama infrastruktūra Krymo, Belgorodo, Briansko ir Kursko regionuose po tariamo Ukrainos apšaudymo. V. Putinas pažymėjo, kad sustabdyti apšaudymus yra karinio departamento užduotis.

Karo ekspertai mano, kad V. Putino dėmesys Ukrainos pasienio regionų apšaudymui tikriausiai turi dvejopą tikslą. Jis tęsia informacinę kampaniją, kurios tikslas yra pristatyti karą Ukrainoje kaip grėsmę Rusijos piliečiams. Antrasis tikslas – atitraukti ir išsklaidyti Ukrainos pajėgas šalies rytuose, nukreipiant jas į šiaurės rytų pasienio zonas.

Grėsmė iš Belgorodo, Briansko ir Kursko regionų šiaurėje ir šiaurės rytų Ukrainoje greičiausiai yra bandymas priversti Kijevą dislokuoti šioje teritorijoje savo dalinius apsisaugoti nuo tokių išpuolių, taip išsklaidant ukrainiečius karius prieš tikėtiną naują Rusijos puolimą artimiausiais mėnesiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)