Svarbiausia informacija apie praėjusios nakties ir dienos įvykius – Karas Ukrainoje.

Rusijos kariuomenė ir toliau apšaudo Charkivą: ketvirtadienio dieną nesiliovė šūviai, o vakare sprogimai tapo dar galingesni.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sako, kad Rusija nekartotų atakos prieš Ukrainą, jei žinotų, kas jos laukia. „30 diena, tai jau mėnuo. Jei Rusija žinotų, kas jų laukia, tai aš tikiu, kad tikrai bijotų čia eiti. Per šį mėnesį mes atlaikėme visas pagrindines Rusijos smūgių kryptis, pasaulis pritaikė niokojančias sankcijas, toliau sutariame dėl naujų“, – naktį iš ketvirtadienio į penktadienį išplatintame vaizdo įraše sakė V. Zelenskis.

Per Rusijos invaziją Ukrainoje žuvo daugiau kaip 120 ukrainiečių vaikų, o dar daugiau kaip 170 buvo sužeista, be to, Rusijos kariai Ukrainoje apšaudė 548 švietimo įstaigas, iš jų – 220 mokyklų ir 155 vaikų darželius.

JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino spėjimas dėl Šiaurės Atlanto Aljanso skilimo nepasitvirtino ir dabar NATO yra kaip niekad vieninga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės