„Dabar galime konstatuoti, kad Rusijos kariai pradėjo mūšį dėl Donbaso, kuriam ilgai ruošėsi. Labai reikšminga visos Rusijos kariuomenės dalis dabar sutelkta šiam puolimui. Kad ir kiek rusų kareivių ten suvarytų, mes kovosime. Mes apsiginsime“, – vėlų pirmadienio vakarą paskelbtame vaizdo įraše sakė V. Zelenskis.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas anksčiau pirmadienį teigė, kad „beveik visoje fronto linijoje prie Donecko, Luhansko ir Charkivo okupantai bandė prasiveržti pro mūsų gynybą. Laimei, mūsų kariuomenė atsilaiko, jie praėjo tik pro du miestus. Tai Kremina ir dar vienas mažas miestelis“.

Prieš pat V. Zelenskio pareiškimą Luhansko regiono administracijos vadovas Serhijus Gaidajus taip pat paskelbė apie Rusijos puolimą.

„Tai – pragaras. Puolimas, tas, apie kurį kalbėjome savaites, prasidėjo. Nuolatiniai susirėmimai vyksta Rubižnėje ir Popasnoje, kituose taikiuose miestuose“, – feisbuke rašė pareigūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją