Apie aktyvios kontrpuolimo fazės pradžią praneša ir „ABC News“, remdamasi dviem Ukrainos pareigūnais, vienas iš kurių yra artimas Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui.

Rusijos kariai Donecko srityje apšaudė ukrainiečius. 3 žmonės žuvo ir 5 buvo sužeisti. Apie tai „Telegram“ kanale pranešė Selidovės miesto karinė administracija. Vėliau „Nexta“ savo „Telegram“ kanale nurodė, kad po Kachovkos hidroelektrinės sprogimų žuvo jau penki žmonės, o dar 41 buvo sužeistas, rašo Rusijos žiniasklaida, remdamasi regiono gauleiteriais.

Vidutinis potvynių lygis Chersono srityje po Kachovkos hidroelektrinės užtvankos sunaikinimo birželio 8 d. ryte yra 5,61 metro, žalą apskaičiavo Chersono regioninės karinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas.

600 kvadratinių kilometrų regiono buvo po vandeniu, iš kurių 32 proc. yra dešiniajame krante, o 68 proc. – kairiajame krante, kurį šiuo metu užima Rusijos kariai.

Ketvirtadienį, pasak Chersono administracijos vadovo, iš nelaimės zonos buvo evakuota apie 2 tūkst. žmonių Rusijos valstybinė žiniasklaida nurodo 4 300 evakuotų žmonių iš regiono skaičių.

Ketvirtadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apsilankė nuo potvynio nukentėjusiame pietiniame Chersono regione, ten po Rusijos okupuotos svarbios užtvankos prie fronto linijos sunaikinimo tęsiama evakuacija.

V. Zelenskis pranešė surengęs „darbo kelionę į Chersono sritį“ ir aptaręs „gyventojų evakavimą iš galimų potvynių zonų, avarijos, sukeltos susprogdinus užtvanką, padarinių šalinimo ir pagalbos organizavimą užtvindytose vietovėse “.

Tuo metu rusai apšaudo Chersoną evakuojant gyventojus iš apsemtų vietovių.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)