Grėsmingoji Ukrainos kaimynė nusiraminti neketina. Kaip pranešė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, Rusijos kariuomenė į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas paleidžia iki tūkstančio sviedinių per valandą, mėgindami psichologiškai palaužti Ukrainos karius.

Taip pat Ukrainos naujienos agentūra „Unian“ šeštadienio rytą pranešė, kad iš Baltarusijos teritorijos į Žytomyro sritį paleido 24 raketas.

Apie tai savo „Facebook“ paskyroje paskelbė Žytomyro meras Serhijus Suchomlinas.

„Šį rytą mes visi pabudome nuo naktinių sprogimų. Į Žytomyrą niekas neatskrido. Buvo apšaudyti aplink Žytomyrą esantys kariniai objektai. Raketos buvo paleistos iš lėktuvų. Jos atkeliavo iš Baltarusijos. Iš viso į karinius dalinius ir objektus aplink Žytomyrą buvo paleistos 24 raketos“, – pranešė jis.

Daugiau detalių S. Suchomlinas nepaskelbė, nurodydamas, kad tai yra kariuomenės reikalas.

Savo ruožtu Žytomyro srities karinės administracijos vadovas Vitalijus Bunečka sakė, kad per Žytomyro srities apšaudymą vienas karys žuvo, o kitas buvo sužeistas.

Kaip anksčiau pranešė „Unian“, Černigovo srities karinės administracijos vadovas Viačeslavas Čausas sakė, kad Desnos kaimas Černigovo srityje naktį buvo apšaudytas antrą kartą. Be to, Dniepropetrovsko srityje kilo gaisras, kuriame buvo sužalota 60-metė moteris, apgadintas kaimo namas.

Taip pat pranešama, kad šeštadienį Rusijos ginkluotosios pajėgos paleido šešias raketas į Ukrainos karinį objektą Lvivo srities Javorivo rajone. Tai „Telegram“ kanale pranešė Lvivo srities karinės administracijos vadovas Maksimas Kozickis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)