„Mes, visi Mariupolio įgulos kariškiai, tapome Rusijos ir rusų kariuomenės vykdomų karo nusikaltimų liudininkais. Mes esame liudininkai. Pasiduoti nesvarstome, nes Rusijai mūsų gyvybės nerūpi“, – sakė Ilja Samoilenko, „Azovo“ pulko žvalgas.

Gamykla „Azovstal“ – paskutinis ukrainiečių pasipriešinimo centras sugriautame uostamiestyje, kurio likimas jau įgavo simbolinę reikšmę.

„Mūsų atsargos ribotos. Vis dar turime vandens. Vis dar turime amunicijos. Turėsime savo asmeninių ginklų. Kovosime iki tol, kol situacija bus išspręsta geriausiu įmanomu būdu“, – sakė I. Samoilenko.

Ukraina vakar paskelbė, kad moterims, vaikams ir pagyvenusiems civiliams gyventojams buvo leista pasitraukti iš gamyklos teritorijos. Humanitarinę evakuacijos misiją koordinavo Jungtinės Tautos ir Raudonasis Kryžius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)