Pasak JAV Karo studijų instituto (ISW), okupantai įrengė gynybines pozicijas. Tai liudija apie intensyvesnį pasirengimą gynybai kairiajame Dniepro krante.

Rusijos kariai ruošiasi arba gynybai, arba vykdyti strategines atidėjimo operacijas. Jie aiškiai nesitiki, kad sugebės užkirsti kelią Ukrainos kariams kirsti upę, ir neteikia pirmenybės gynybinėms pozicijoms, kad sustabdytų tokį kirtimą“, – teigė karo ekspertai.

Analitikai pažymėjo, kad Rusijos gynybos pozicijos rodo, jog Rusijos Federacijos karinė vadovybė Ukrainos priešpriešos per Dnieprą perspektyvą laiko rimta grėsme. Palydovas užfiksavo okupantų įtvirtinimus Kinburno nerijoje ir aplink ją. Tai rodo, kad okupantai joje nesitiki išlaikyti pozicijų priešpriešos atveju.

„Labiausiai tikėtina, kad okupantai tikisi, jog Ukrainos ginkluotosios pajėgos užims Kinburno neriją“, – analizavo ISW.

Pasak instituto analitikų, okupantai bandys atidėti, o ne sustabdyti Ukrainos puolimą rytiniame Dniepro krante, kad galėtų dislokuoti daugiau pastiprinimo.

Jei Ukrainos pajėgos įsitvirtins kairiajame krante, jos gali kelti grėsmę papildomai kontratakai okupuotame Melitopolyje.

„ISW nepateikia jokių prognozių dėl būsimų Ukrainos operacijų ir nepateikia jokių vertinimų dėl Ukrainos gebėjimo vykdyti kontrpuolimo operacijas, kurios buvo paminėtos aukščiau. Tačiau Rusijos kariuomenė aiškiai mano, kad Ukrainos priešprieša per Dnieprą ir (arba) per Kinburno neriją yra įmanoma ir labai pavojinga“, – pabrėžė analitikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)