Naktiniame kreipimesi į savo tautą prezidentas Volodymyras Zelenskis pažadėjo, kad nors kovos bus kruvinos, karas Ukrainoje baigsis tik diplomatijos keliu, o Rusijos okupacija jos teritorijoje bus laikina.

Jo patarėjas Mychailas Podoliakas kategoriškai atmetė galimybę susitarti dėl paliaubų, nes, anot jo, nuolaidžiavimas atsigręžtų prieš Ukrainą, mat Rusija po bet kokios kovos pertraukos tik dar smarkiau smogtų.

Jis pridūrė, kad Kyjivas nesutiks su jokiu susitarimu su Maskva, pagal kurį būtų atiduota kokia nors teritorija.

Taip pat Maskva tikino, kad svarstys galimybę iškeisti Ukrainos „Azovo“ bataliono belaisvius į Viktorą Medvedčiuką, turtingą Ukrainos verslininką, artimą prezidentui Vladimirui Putinui, šeštadienį pranešė Rusijos derybininkas.

Ukrainos prezidentas šeštadienį pareiškė, kad jo vadovaujama šalis turi tapti visateise kandidate į Europos Sąjungą (ES), o ne prisijungti prie platesnės „Europos politinės bendruomenės“, kurią siūlo Prancūzija.

„Mums nereikia jokių Ukrainos prašymo alternatyvų įstoti į ES, mums nereikia tokių kompromisų“, – per bendrą spaudos konferenciją su Portugalijos premjeru žurnalistams Kyjive sakė V. Zelenskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)