Aviacijos smūgiais ir artilerijos ugnimi naikinami pastatai ir pozicijos. Bachmuto gynyba tęsiama. Padėtis sudėtinga, bet kontroliuojama“, – pareiškė generolas.

Gautomis žiniomis, O. Syrskis sekmadienį apsilankė karščiausiuose fronto ruožuose prie Bachmuto, kur išklausė dalinių ir grupuočių vadų raportus apie gynybos eigą ir skubiai spręstinus klausimus. Geriausiems kariams generolas įteikė apdovanojimus, vertingas dovanas ir pinigines premijas.

Pirmadienį okupantai rusai smogė dar vieną aviacijos smūgį Donecko srities Avdijivkos miestui. Kaip pranešė „Telegram“ kanale Donecko srities karinės administracijos vadovas Pavlo Kyrylenka, kuriuo remiasi portalas „rbc.ua“, per ataką visiškai sugriautas daugiaaukštis gyvenamasis namas. „Šiandien miestas patyrė dar vieną aviacijos smūgį – sunaikintas dar vienas daugiaaukštis gyvenamasis namas“, – parašė pareigūnas.

Karo tyrimų instituto (ISW) apžvalgoje teigiama, kad Ukrainos karinė vadovybė duos nurodymą pasitraukti iš Bachmuto, jei manys, kad pasitraukimas yra strategiškai tinkamiausias variantas. Analitikų teigimu, sumažėjo Rusijos puolamųjų operacijų tempas palei visą fronto liniją.

Tie patys analitikai pažymi, kad Rusija toliau naudoja tikėjimą kaip ginklą, mėgindama diskredituoti Ukrainą tarptautinėje arenoje, ir vykdo informacines operacijas apie religiją, siekdama karinių tikslų, nors pati šiurkščiai pažeidžia tikėjimo laisvę okupuotoje Ukrainos teritorijoje.

Analitikai pažymi, kad Rusijos okupacinė valdžia greičiausiai vykdo sistemingo religinio persekiojimo kampaniją okupuotoje Ukrainoje. Pranešama, kad nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios 2022 metų vasario 24 d. Rusijos kareiviai ar okupacinė valdžia Ukrainoje įvykdė mažiausiai 76 religinio persekiojimo aktus.

Ukrainos kariškiai pastarąją parą sunaikino dar 670 okupantų rusų. O iš viso nuo 2022 metų vasario 24 d. iki 2023 metų balandžio 10 d. Rusijos armija Ukrainoje jau neteko apie 178 820 kareivių. Tai pirmadienį pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės