„Antradienį vėlai vakare, apie 23.00 val., netoli Zaporižės pasigirdo garsus sprogimo garsas. Remiantis preliminaria informacija, tai yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro gynybos, kuri numušė priešo raketą, darbo rezultatas. Šiuo metu nustatomos incidento aplinkybės. Po valandos, šiandien, mūsų vaikinai tai padarė antrą kartą“, - teigė A. Starukhas.

Įspėjimas apie oro antskrydžius naktį buvo paskelbtas ir Mykolajive. Vėliau Mykolajivo meras Aleksandras Senkevičius pranešė apie sprogimus mieste.

UNIAN pažymėjo, kad Rusijos okupantai reguliariai atakuoja Mykolajivo regione. Trečiadienio rytą rusai apšaudė Mykolaijvo apylinkes – Limany ir Bereznegovatoe. Šį kartą aukų nebuvo.

Naktį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sureagavo į sprogimus Kryme – juo pakomentavo savo tradicinėje vaizdo žinutėje.

„Rusijos karas prieš Ukrainą ir visą laisvą Europą prasidėjo nuo Krymo ir turėtų baigtis Krymu, jo išlaisvinimu. Rusijos okupantų buvimas Kryme kelia grėsmę visai Europai ir pasauliniam stabilumui. Juodosios jūros regionas negali būti saugus tol, kol Krymas yra okupuotas“, - sakė V. Zelenskis.

Jo kreipimasis paskelbtas praėjus kelioms valandoms po didelio masto sprogimų Rusijos oro bazės teritorijoje aneksuotame Kryme, kuris buvo naudojamas smogti Ukrainos miestams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)