Kiek anksčiau žiniasklaida skelbė, kad rusai užimtą atominę elektrinę pavertė savo karine baze, o tai kelia pavojų visam regionui.

Ukrainiečiai sunaikino paskutinį netoli Chersono esantį tiltą

BBC skelbia, kad ukrainiečiai sunaikino paskutinį netoli Chersono esantį tiltą, kuriuo Rusijos kariuomenė gabeno karinę techniką

Ukrainos kariškiai atakavo Naujosios Kachovkos užtvankos automobilių tiltą pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operatyvinė vadovybė.

„Vykdant raketinių ir artilerijos dalinių ugnies užduotis, buvo smogta Naujosios Kachovkos užtvankos automobiliniam tiltui su kontroline išimtimi, išskyrus jo naudojimą pagal paskirtį“, - sakė kariuomenės atstovas.

Britų žvalgyba: Rusija prarado tiekimo kelius per Dnieprą ties Chersonu

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija kasdieniame pranešime akcentavo, kad Rusijos kariuomenė prie Chersono atsidūrė spąstuose dėl Ukrainos pajėgų susprogdintų tiltų, rašo BBC.

Du pagrindiniai kelio tiltai, kuriais buvo galima patekti į Rusijos okupuotas teritorijas vakariniame Dniepro krante Chersono srityje, šiuo metu negali būti naudojami kariuomenės aprūpinimui.

2022 m. rugpjūčio 10 d. dėl Ukrainos kariuomenės tiksliųjų smūgių Dniepro pervaža ties Naująja Kachovka tapo nepritaikyta sunkiajai karinei technikai.

Pastarosiomis dienomis Rusijai pavyko atlikti tik apgadinto Antonovskio automobilių tilto [ netoli Chersono - red. past. ] paviršiaus remonto darbus, tačiau konstrukciniai pažeidimai išlieka.
Praėjusią savaitę pagrindinis geležinkelio tiltas netoli Chersono patyrė dar didesnę žalą. Nuo 2022 m. liepos pabaigos Rusija pontoninį keltą prie geležinkelio tilto naudoja kaip pagrindinį savo kariuomenės aprūpinimo maršrutą.

Net jei Rusijai pavyks atlikti reikšmingą tiltų remontą, jie išliks labai pažeidžiami. Kelių tūkstančių Rusijos karių aprūpinimas sausuma vakarinėje pakrantėje didžiąja dalimi priklauso tik nuo dviejų pontoninių keltų persikėlimo punktų. Dėl sutrikusių tiekimo grandinių Rusijos kariuomenės kovinis efektyvumas vakariniame krante priklausys nuo anksčiau padarytų atsargų atsargų kiekių.

Apie apšaudymą Naujosios Kachovkos rajone anksčiau pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida. Pasak jų, teritoriją prie hidroelektrinės Chersono srityje Ukrainos kariuomenė apšaudė iš sistemų HIMARS. Tuo pat metu okupacinės valdžios atstovai tvirtino, kad tiltas nebuvo apgadintas.

Tačiau nuostolių Ukraina patyrė Zaporižėje ir Kramatorske, kur per apšaudymą žuvo trys žmonės.

Tuo tarpu Ukrainos partizanai medžioja okupacinės valdžios atstovus ir kolaborantus, kurie rengia fiktyvius referendumus dėl Rusijos įvykdytos Ukrainos teritorijų aneksijos. Analitikai ypač mini pasikėsinimą į Olegą Šostaką, bendradarbiavusį su okupacine Melitopolio administracija. Pasak analitikų, Ukrainos partizanų išpuolių baimė jau dabar gali daryti įtaką Rusijos paskirtų pareigūnų elgesiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją