Rusija artimiausiu metu ketina imituoti branduolinį incidentą okupuotoje Zaporižios atominėje elektrinėje. Kaip praneša „Sky News“, tai pareiškė Ukrainos gynybos ministerija, remdamasi nuosavais žvalgybiniais duomenimis.

Ministerijos teigimu, Rusija taip siekia paliaubų regione. Kaltę dėl incidento esą planuojama suversti Ukrainai. „Jų tikslas – išprovokuoti tarptautinę bendruomenę ir atlikti išsamų tyrimą, kuriam reikėtų paliaubų“, – nurodė ministerija. Anot jos, rusai „pasinaudos šia taip siekiama pauze, kad pergrupuotų okupacinį personalą ir sustabdytų Ukrainos kontrpuolimą“.

Ministerija pridūrė, kad rusai sabotavo planuotą AE esančios Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) stebėjimo misijos narių rotaciją.

Rusija nuo visapusiškos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m. vasario 24 d. iki 2023 m. gegužės 27 d. šioje šalyje jau neteko maždaug 206 200 karių (+480 per pastarąją parą). Tai šeštadienio rytą „Facebook“ pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją