Taip teigiama JAV karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje. Analitikai remiasi Ukrainos sausumos pajėgų atsargų tarybos vadovo Ivano Timočkos duomenimis, kuris balandžio 8 dieną pažymėjo, kad okupantai negali rimtai žengti į priekį jokia kryptimi.

Pasak jo, apšaudymo tempas Bachmute ir keliuose kituose fronto sektoriuose gerokai sumažėjo, o kai kuriose srityse frontas sustojo.

Visgi sekmadienį Bachmute ir jo apylinkėse atremta apie 20 Rusijos atakų – Ukrainos generalinis štabas.

Ukrainos generalinis štabas sekmadienio vakaro suvestinėje praneša, kad Bachmute tęsiasi smarkūs mūšiai, o šioje srityje Ukrainos kariuomenė per dieną atmušė dvi dešimtis Rusijos atakų.

„Bachmuto kryptimi priešas ir toliau vykdomos puolimo operacijas, bandant visiškai perimti Bachmuto miesto kontrolę, vyksta sunkūs mūšiai. Visą dieną priešas nesėkmingai vykdė puolimo operacijas rajone į rytus nuo Bogdanovkos gyvenvietės. Gynybos pajėgų daliniai atmušė apie 20 priešo atakų nurodytame fronto sektoriuje“, – rašoma pranešime.

Generalinis štabas nepraneša apie permainas fronto linijoje.

Bogdanovka yra keli kilometrai į vakarus nuo Bachmuto, Khromovas.

Ukrainos generalinis štabas praneša, kad rusai ir toliau daugiausia atakuoja keturiuose rytinio fronto sektoriuose: pačioje šiaurėje, Kupjansko ir Limano kryptimi, Bachmute, taip pat Avdejevkoje ir Marynkoje prie Donecko. Visi išpuoliai, kaip tikina Generalinis štabas, yra atremti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)