Demonstrantai spaudė automobilių signalus ir važiavo mašinomis, apklijuotomis plakatais su užrašu „Streikuojantys verslininkai“. Protesto organizatoriai tvirtino, kad ši akcija nepažeidžia griežtų taisyklių socialiniam atstumui palaikyti, draudžiančiam daugiau kaip dviejų žmonių susirinkimus.

Vis tik policija kai kuriems skyrė 600 zlotų (130 eurų baudas) už „neteisėtą susirinkimą“.

Tarp gavusiųjų baudas buvo Krzysztofas Gorka, keturis darbuotojus turinčios apšvietimo įrangos bendrovės savininkas. Vyras sakė naujienų agentūrai AFP, kad jo įmonė gali išsilaikyti tik tuomet, jeigu jos mėnesio apyvarta bus mažiausiai 130 tūkst. eurų, bet paskelbus karantiną ji beveik nebegauna pajamų.

„Vyriausybė teikia tik miglotus pažadus. Dėl to verslo žmonėms sunku gauti valstybės pagalbą“, – skundėsi K. Gorka.

„Norėčiau prisidėti [prie kovos su pandemija], bet sunku tai daryti šalyje, kuri neleidžia man to daryti“, – pridūrė jis.

Ratuotą demonstraciją organizavo verslininkas ir politikas Pawelas Tanajno. Jis yra vienas iš kandidatų į šalies prezidento postą per gegužės 10-ąją vyksiančius rinkimus, bet yra laikomas autsaideriu.

Konservatyviosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) dominuojama Lenkijos vyriausybė parengė 47 mlrd. eurų „antikrizinio skydo“ planą, turintį apsaugoti šalies įmones nuo bankroto.

Pagal šį planą numatoma kompensuoti pusę atlyginimo paveiktų įmonių darbuotojams, taip pat užtikrinti palengvintą prieigą prie paskolų investicijoms.

Taip pat įkurtas 6,6 mlrd. eurų investicijų fondas, kurio lėšas ketinama naudoti statant mokyklas ir ligonines, taip pat skatinti skaitmeninės ekonomikos plėtrą.