Delphine Boel (45 m.) – duktė belgų baronienės, manoma, septintą dešimtmetį turėjusios romaną su tuometiniu princu, kuris jau buvo vedęs, rašo telegraph.co.uk.

D. Boel prašo teismo orderio atlikti sosto įpėdinio princo Philippe[o ir jo sesers princesės Astrid DNR tyrimą, siekiant įrodyti, kad jie – jos brolis ir sesuo, kadangi Belgijos teismai neturi teisės duoti nurodymų karaliui.

„Man plyšta širdis, tačiau kraujo ryšys gali padaryti stebuklus“, – teigė ji viename iš retai duodamų interviu prieš tris mėnesius.

Karalius niekada nepripažino tėvystės, nors 1999 m. išaiškėjo tiesa apie nesantuokinį jo romaną. Trečiadienį leidinyje „Het Nieuwsblad“ išspausdintos apklausos rezultatais, 82 proc. belgų palaiko D. Boel.

Šaukime į birželio 25 d. vyksiantį posėdį neminimas jaunesnis princo Philippe’o brolis Laurentas, kuris bendrauja su D. Boel ir niekada neneigė giminiško ryšio su ja.

D. Boel visada pabrėždavo nesiekianti karaliaus Alberto pinigų, tačiau oficialus pripažinimas suteiktų jai teisę į penktadalį turto. Menininkė kreipėsi į teismą po to, kai jos oficialus tėvas – turtingas belgų pramonininkas Jacquesas Boelis atėmė iš jos paveldėjimo teisę.

Jos motina baronienė Sybille de Selys Longchamps turėjo romaną su karaliumi Albertu. Pastarasis tą laikotarpį yra netiesiogiai pavadinęs savo santuokos krize.

Karalius Albertas (79 m.) 1958 m. vedė italų aristokratę Donna Paolą Ruffo di Calabrią.

Anksčiau manyta, kad tik monarchija išlaiko Belgiją vieningą ir užkerta kelią gilėti atskirčiai tarp olandiškai kalbančių flamandų ir prancūziškai kalbančių valonų.

Po pernykščio skandalo dėl mokesčių slėpimo ir karališkųjų rūmų finansų vyriausybė gegužę nutarė, kad karališkoji šeima pirmą kartą po Belgijos nepriklausomybės paskelbimo 1830 m. turės sumokėti mokesčius iš pinigų, kuriuos gauna iš valstybės.