Karališkosios šeimos atstovas spaudai pranešė, kad sprendimas buvo priimtas paties princo Phillipo. Tokį sprendimą palaikė ir jo žmona - karalienė Elžbieta II.

Princas Phillipas ir princas Haris

Oficialiame Karališkosios šeimos pranešime spaudai rašoma, kad princas Phillipas dalyvaus anksčiau suplanuotuose renginiuose iki rugpjūčio - tiek individualiai, tiek lydėdamas karalienę. Tačiau Edinburgo hercogas nebepriims naujų kvietimų, nors pasilieka sau galimybę dalyvauti tam tikruose renginiuose.

Princas Phillipas yra daugiau nei 780 organizacijų narys, kuriose jis planuoja likti, tačiau aktyviai nebedalyvaus jų renginiuose.

Didžiosios Britanijos Theresa May princui Phillipui „išreiškė nuoširdžią padėką ir palinkėjimus“.

1939 metų liepą princas Phillipas susipažino su princese Elžbieta, būsimąja karaliene. Poros sužadėtuvės buvo paskelbtos tik 1947 liepą, o tų pačių metų lapkričio 20 dieną jie susituokė Vestminsterio abatijoje.

Kad galėtų vesti Britanijos princesę, Phillipui teko atsisakyti Graikijos ir Danijos princo titulo.

Daug spekuliacijų dėl pareiškimo

Ketvirtadienį jau nuo ryto televizijos filmavimo komandos apspito Britanijos karalienės Elžbietos rezidenciją – Bakingamo rūmus Londone, nes buvo paskelbtas „labai neįprastas“ rūmų darbuotojų susirinkimas, nors teigiama, kad „jokių susirūpinimą keliančių priežasčių nėra“.

Laikraštis „Daily Mail“ pranešė, kad darbuotojams iš karališkųjų rezidencijų visoje šalyje buvo nurodyta skubiai atvykti Londoną, į ketvirtadienį ryte surengtą susirinkimą, kuriam pirmininkauja karališkųjų rūmų aukščiausio rango pareigūnas – rūmų valdytojas.

Karališkųjų rūmų atstovas atsisakė naujienų agentūrai AFP pakomentuoti šį pranešimą, tačiau socialinėje žiniasklaidoje pasklido spėlionės ir prie žurnalistų ties Bakingamo rūmų vartais prisidėjo būrelis smalsuolių.

91 metų karalienė trečiadienį grįžo į rūmus iš Vindzoro pilies, kur praleido Velykų atostogas.

Po pietų ji susitiko su ministre pirmininke Theresa May, dėl parlamento paleidimo prieš birželio 8 dieną sušauktus pirmalaikius rinkimus.

Monarchės sutuoktinis princas Philipas, kuriam birželį sukaks 96-eri, atidarė naują tribūną kriketo komplekse „Lord's“.

Abu jie trečiadienį atrodė geros sveikatos.