Kaip rašo penktadienio britų laikraščiai, lankydamasis Ekseterio jūreivių mokykloje ir susidūręs su jauna kadete princas Philipas jos paklausė, ar ji nedirba striptizo klube.

Iš pradžių princas, kuris pats yra jūrų laivyno pareigūnas, kalbėdamas su naktiniame klube laisvalaikiu barmene dirbančia 24-erių metų Elizabeth Rendle paklausė, iš ko ji pragyvena.

"Aš jam atsakiau, kad dirbu naktiniame klube prie baro, o jis tada paklausė: "Oho, kokiame striptizo klube?", - pasakojo mergina interviu dienraščiui "The Daily Telegraph".

"Aš, žinoma, pasakiau "ne", o jis atsakė: "Šiandien, kaip ten bebūtų, šaltoka", - pasakojo ji.

"Aš buvau gana nustebusi, bet manau, kad taip jis mėgino praskaidrinti nuotaiką. Tai buvo sąmojis ir mes visi juokėmės", - sakė mergina.

"Nemanau, kad jis pasielgė netaktiškai, tai buvo pokštas, ir aš visai neįsižeidžiau. Manau, jis norėjo, kad žmonės laisviau jaustųsi", - tęsė E.Rendle.

Edinburgo hercogas savo pasisakymais dažnai siekia sumažinti įtampą, tvyrančią visuomenės susitikimuose su karališkąja šeima. Tačiau užsienio vizitų metu dėl tokių pasisakymų jis ne kartą yra atsidūręs nepatogioje padėtyje.

"Ar vis dar mėtote ietis?", - paklausė princas 2002 m. susitikęs su Australijos aborigenais.

O kalbėdamas su 13-mečiu berniuku, svajojančiu apie skrydį kosminiu laivu, jis pareiškė: "Niekada juo neskrisi, nes esi per storas".

"Jeigu liksite čia ilgiau, tapsite siauraakiais", - perspėjo princas britų studentų grupelę 1986 m. lankydamasis Kinijoje.