95 metų monarchė atsisakė daugelio anksčiau numatytų įsipareigojimų po to, kai spalį jos ligoninėje praleista naktis sukėlė būgštavimų dėl jos sveikatos, o gydytojai monarchei patarė sumažinti krūvį.

Bakingamo rūmai išplatino pranešimą, kuriame patvirtino, kad Elizabeth II susitiko su 66 metų sultonu ir 51 metų jo sutuoktine į vakarus nuo Londono esančioje rezidencijoje. Daugiau informacijos pranešime nepateikiama.

Nuotraukose buvo įamžinti susitikimo šeimininkė ir svečiai, spaudžiantys vienas kitam rankas.

Persijos įlankos valstybės vadovas, Oksforde studijavęs buvęs Omano kultūros ir paveldo ministras, į valdžią atėjo praėjusiais metais mirus jo pusbroliui sultonui Qaboosui (Kabusui).

Sultonas Qaboosas buvo ilgiausiai valdęs arabų šalies valdovas.

Karalienė Elizabeth II kitais metais minės savo karūnavimo 70-metį – rekordinį Jungtinės Karalystės istorijoje.

Praėjusių metų kovą monarchė drauge su savo velioniu sutuoktiniu princu Philipu izoliavosi Vindzoro rūmuose, dėl garbaus amžiaus saugodamasi koronaviruso pandemijos.

Princas Philipas, mėnesį praleidęs ligoninėje dėl širdies problemų, mirė balandį. Jam buvo 99 metai.

Karalienė po laidotuvių ir gedulo laikotarpio vėl ėmėsi savo pareigų.

Tačiau sugrįžusi iš ligoninės, kur, kaip pranešta, jai buvo atlikti neįvardinti tyrimai, Elizabeth II imasi, pareigūnų žodžiais, lengvų pareigų, įskaitant vaizdo ryšiu vykstančius susitikimus.

Britanija susiduria su nauja užsikrėtimų koronaviruso omikron atmaina banga, dėl kurios vyriausybė priversta imtis naujų suvaržymų ir perspėja riboti susibūrimus.

Pernai karalienė Elizabeth II buvo priversta atšaukti tradicinį prieš Kalėdas rengiamą šeimos pobūvį dėl tuomet įvestų griežtų skirtingų namų ūkių susibūrimus uždarose patalpose ribojusių draudimų.

Tačiau Britanijos žiniasklaida pranešė, kad monarchė dar svarsto, ar šiemet rengs pobūvį, kuriame galėtų susirinkti jos vaikai, anūkai ir proanūkiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)