Televizijos duomenimis, kurie nebuvo oficialiai patvirtinti, policija atsekė automobilio, kuriuo, kaip manoma, spruko žudikai, maršrutą. Po šito pareigūnai pareikalavo visos sistemos „Potok“ medžiagos, apimančios nusikaltėlių kelią, taip pat stebėjimo kamerų įrašų. Iš vairuotojų, kurie važiavo tuo maršrutu, taip pat buvo paimti vaizdo registratorių įrašai. Tokiu būdu tyrėjams pavyko nustatyti, kas sėdėjo automobilyje.   

„Šie veiksmai leido gauti kelis atvaizdus. Juos turi tik grupės darbuotojai, kurie buvo pakviesti iš Kovos su ekstremizmu centro. Tai labiausiai patyrę Maskvos kriminalinių paieškų operatyvininkai, Federalinės saugumo tarnybos ir Rusijos tyrimų komiteto darbuotojai, - sakė „Ren TV“ šaltinis. – Į objektyvą pateko mažiausiai du asmenys. Iš kadrų jau dabar galima sakyti, kad šie žmonės greičiausiai yra kilę iš pietinių Rusijos regionų“.   

Televizija „LifeNews“ jau skelbė, kad tyrėjai sudarė kriminalinį įtariamo B. Nemcovo žudiko portretą, tačiau numanomos jo tautybės neskelbė. 

Anksčiau „Ren TV“ žurnalistai tvirtino, kad buvo surastas baltos spalvos automobilis „ZAZ Chance“, kurie neva važiavo žudikai. Tačiau šią informaciją netrukus paneigė Tyrimų komiteto spaudos tarnyba, Rusijos Vidaus reikalų ministerija ir Maskvos Vidaus reikalų ministerijos padalinys, rašo „Rossiskaja gazeta“. „Life News“ duomenimis, policija ieško sidabrinės spalvos automobilio „VAZ-21102“ su Pietų Osetijos numeriais.

DELFI primena, kad Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) direktorius trečiadienį pareiškė, kad tiriant opozicijos lyderio Boriso Nemcovo nužudymą buvo nustatyti keli įtariamieji, pranešė šalies naujienų agentūros.

„Jų visuomet yra“, – FSB vadovas Aleksandras Bortnikovas sakė žurnalistams, atsakydamas į klausimą, ar B.Nemcovo byloje esama įtariamųjų.

Tačiau jis pabrėžė, kad tie įtariamieji susiję tik su viena iš tiriamų to nusikaltimo versijų, nurodė naujienų agentūra „Interfax“.
Pasak A.Bortnikovo, šios bylos tyrimas tęsiasi.

„Yra pažanga šiame etape, kuriame esame, – kol kas nieko negaliu daugiau pasakyti“, – pažymėjo FSB vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (272)