34 metų Rehab Dughmosh buvo sulaikyta 2017-ųjų birželį ir vėliau buvo nuteista už tai, kad paliko šalį norėdama prisijungti prie teroristinės grupuotės, o grįžusi užpuolė vienos parduotuvės darbuotojus golfo lazda ir peiliu.

Ontarijo Aukštesniojo teismo teisėja Maureen Forestell skaitydama nuosprendį sakė, kad R. Dughmosh dėl psichinės ligos, kaip manoma – šizofrenijos, galėjo būti lengvai paveikta ekstremistinių įsitikinimų, tačiau tai neatleidžia jos nuo atsakomybės už nusikaltimus.

R. Dughmosh 2016 metų balandį bandė nuvykti į Siriją ir ten prisidėti prie IS, o kai jai nepavyko, grįžo namo ir surengė ataką.

Jos planus vykti į Siriją sužlugdė Turkijos pareigūnai, kuriems apie moters ketinimus pranešė jos brolis.

Tuo metu R. Dughmosh tvirtino, kad tik bandė aplankyti šeimą, nors po arešto pripažino, kad ketino vykti prisidėti prie IS.

Teismas išgirdo, kad R. Dughmosh pripažino prisiekusi ištikimybę IS ir minimą dieną susikrovė į krepšius ginklų, įskaitant plaktuką, iešmų ir perdarytą vaikišką kastuvėlį.

Ji taip pat paslėpė savo drabužiuose peilį ir lanką šaudyti strėlėmis.

Tačiau eidama iš buto ji susidūrė su savo vyru, su kuriuo nebegyveno; jis iš moters atėmė krepšius. Pranešama, kad apie paslėptus ginklus jis nežinojo.

Parduotuvėje „Canadian Tire“ Toronto rytuose R. Dughmosh nesėkmingai bandė paimti strėlių iš užrakintos vitrinos, o tada pagriebė nuo kabyklos golfo lazdą.

Ji įsisupo į pasidarytą IS vėliavą, užsirišo ant galvos IS skarą ir puolė darbuotojus su golfo lazda ir mėsininko peiliu, šaukdama: „Tai už ISIS (IS).“

Darbuotojai pagriovė ją ant grindų ir sutramdė, niekas rimtai nenukentėjo.

Vėliau policija jos namuose surado ginklų slėptuvę, mobilųjį telefoną su propagandiniais IS filmukais ir ranka surašytą testamentą, kuriame ji prašė kankinystės.