Užpuolikas siautėti pradėjo šeštadienį po aštuntos vakaro, prie Edmontono miesto futbolo stadiono, o po kelių valandų baigėsi jo gaudynės, per kurias įtariamasis išnuomotu nedideliu sunkvežimiu stengėsi partrenkti pėsčiuosius, pranešė policija.

Iš pradžių vyro vairuojamas baltas „Chevy Malibu“ pralėkė pro policijos užtvaras prie stadiono, kur vyko Kanados futbolo lygos rungtynės, ir rėžėsi į policininką, stovėjusį prie savo patrulinio automobilio. Pareigūnas po smūgio oru skriejo maždaug 4,5 metro.

Tada iš automobilio iššoko vyras, kaip manoma, 30 metų Edmontono gyventojas, ir „pradėjo įnirtingai badyti pareigūną peiliu“, sakoma policijos pranešime.

Įtariamasis pabėgo, o pareigūnas buvo skubiai nuvežtas į ligoninę.

Prieš pat vidurnaktį policija sustabdė nedidelį išnuomotą kompanijos „U-Haul“ sunkvežimį ir pastebėjo, kad pavardė vairuotojo pažymėjime yra panaši į minėto balto „Malibu“ vairuotojo pavardę.

Tada vairuotojas nuvažiavo Edmontono centro link, o per gaudynes „tyčia stengėsi partrenkti pėsčiuosius perėjose ir gatvelėse“, nurodoma pranešime.

„Šiuo metu manoma, kad … buvo partrenkti keturi pėstieji, kurie su daugybiniais sužeidimais nuvežti į ligoninę“, – sakoma pranešime.

Gaudynės baigėsi sunkvežimiui apvirtus ir pareigūnams areštavus jo vairuotoją.